Kemi

Ligevægt

24. september 2011 af Gonyali (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en beholder findes en ligevægtsblanding bestående af de i reaktionsskemaet nævnte gasser:

SO2(g) + NO2(g) ↔ SO3(g) + NO(g)

Beholderen indeholder følgende stofmængder:

n(SO2)=0,62 mol   n(NO2)=0,41 mol  n(SO3)=0,84 mol  n(NO)=0,13 mol

a) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved den pågældende temperatur.


Uden at temperaturen ændres fyldes nu noget ekstra SO2(g) i beholderen
b) I hvilken retning vil ligevægten forskydes?


Efter at der på ny er ligevægt i systemet, er n(SO3)=0,94 mol og n(SO2)=1,67 mol

c) Beregn stofmængderne af de øvrige gasser i den nye ligevægtssituation

har løst opgave a og b men kan ikke finde ud af c eren, er der nogle der kan hjælpe??


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.