Kemi

Titrering

24. september 2011 af uiouio (Slettet)

Titrering af eddikesyre med NaOH

Opgave: Beregn pH ved ækvivalenspunkt

Jeg har følgende oplysninger:

- c(NaOH) = 0,1M

- KS = 1,76·10-5

- pKS = 4,75

Mit ækvivalenspunkt er 8,9 og så har jeg tilsat 8,00mL NaOH

Konc. af eddikesyre = 0,7876M

Hvordan udregner jeg pH ved ækvivalenspunktet


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af kuerten15

pH i ækvivalenspunktet er:

[OH-] = [ (Kw / Ks) * (n(NaOH) / V(total)) ]^(1/2)

n(NaOH) = c(NaOH) * V(NaOH)

pH = 14 - pOH


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.