Matematik

df/dx af sin(x)-x*cos(x)

24. september 2011 af funn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

Kan nogen hjælpe mig med at differentiere flg... det et stykke tid siden så jeg får vidst blandet reglerne lidt sammen.

 

df/dx af sin(x)-x*cos(x)=??

 

i må meget gerne vise i detaljer hvordan i kommer frem til resulktatet TAK :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af Knotz (Slettet)

For det første gælder der jo at (x-y)' = x' -y'

Derfor kan du differentiere de to led hver for sig:

(sin(x))' = cos(x)

(x*cos(x))' = (x)'*cos(x)+x*(cos(x))'  = 1*cos(x)+ x* (-sin(x)) = cos(x) - x sin(x)

og sætte dem sammen igen:

(sin(x)-x*cos(x))' = cos(x) -(cos(x)- x sin(x)) = cos(x) - cos(x)+ x sin(x) = x sin(x)


Svar #2
24. september 2011 af funn (Slettet)

tusind tak :-)


Skriv et svar til: df/dx af sin(x)-x*cos(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.