Matematik

Bestemmelse af σ, normalfordeling - statistik

25. september 2011 af JonasEl (Slettet) - Niveau: A-niveau

En fabrik fremstiller cylinderformede motorkomponenter. Fabrikken garanterer, at højst 5 % af komponenterne er mere end 2 mm fra den ønskede diameter på μ mm. Fra målinger ved man, at diametrene er normalfordelt nf (μ,σ).

Bestem σ, når 1) μ=25, 2) μ=15.

På et senere tidspunkt ændres fabriksgarantien til, at højst 5 % afviger mere end 10 % fra μ. Bestem σ, når 3) μ=25, 4) μ=15.

 

Håber på hjælp da jeg absolut ingen idé har om fremgangsmåden. Ved at der findes en måde at udregne det ved hjælp af CAS, men har ikke gennemskuet det endnu.

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af peter lind

Hvis X er normalfordelt med middelværdien μ og spredningen σ vil Y = (X-μ)/σ være normalfordelt med middelværdi 0 og spredning 1. Du vil kunne slå kvartilerne op i et CAS værktøj og deraf finde grænserne for Y


Skriv et svar til: Bestemmelse af σ, normalfordeling - statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.