Matematik

Ligning med brøk

25. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

hej disse brøker driller mig

1) 1/3x+9-1/6x=13

dicimal tal

0.333x+9-0,166x=13

0,333+9-9-0,166x=13-9

0,333-0,166x=13-9

0,167x=4 

0,167/0,167 og 4/0,167

x= 23,95?

2) 2/5x+2/5x=7

decimal tal

0,4x+0,4x=7 

0,4x+0,4x-0,4x=7-0,4x

0,4x=6.6

0,4/0,4 og 6.6/0,4

x= 16.5?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af mette48 (Slettet)

Start med at gange alle led i ligningen med fællesnævneren for brøkerne (her 6)


Svar #2
25. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

hej forstår det ikke kan du ikke prøve at vise det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2011 af mette48 (Slettet)

1) 1/3x+9-1/6x=13

6/3 x +6*9 - 6/6 x = 6*13

2x+54-x=78

x+54=78

x=78-54=24

2) 2/5x+2/5x=7

5*2/5 x + 5*2/5 x =5*7

2x+ 2x = 35

4x=35

x=35/4 = 8 3/4

 


Svar #4
25. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

okay tak nu tror jeg at jeg har forstået det 

 


Svar #5
25. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

okay tak nu tror jeg at jeg har forstået det 

 


Skriv et svar til: Ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.