Matematik

Bestem x - lineær

25. september 2011 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..

Jeg kunne godt tænke mig, at få en forklaring på denne opgave, da jeg virkelig ikke kan få det til at fungere.

Opgave: En linje har hældningen -½ og går gennem punkterne (-4,5) og (x,-1). bestem x

Nogle som har et forslag?

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af mathon

 

                           y - yo = a(x-xo)

                           y - 5 = -(1/2)(x+4) .......


Svar #2
25. september 2011 af matematiklytter (Slettet)

y - 5 = -(1/2)(x+4) =
y - 5 = -1/2x -2?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2011 af mathon

på opfordring:

 

                           y - yo = a(x-xo)

                           y - 5 = -(1/2)(x+4)

                           y - 5 = -(1/2)x - 2

                           y = -(1/2)x - 2  + 5

                           y = -(1/2)x + 3                                              


Svar #4
25. september 2011 af matematiklytter (Slettet)

Den har jeg allerede.. Men med det resultat har jeg da ikke fundet x?

a = - 1/2             (-4,5)

b = y = ax+b

5= - 1/2 * (-4) + b

5= 2 + b

5 - 2 = 2 - 2 + b

3 = b

så y = - 1/2x + 3

 

Så jeg forstår det ikke helt...

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2011 af Krabasken (Slettet)

(y1-y2) = -½(x1-x2)
 

(5+1) = ½(-4-x) = -2-½x
 

½x = -2 - 6 = -8
 

x = -16
 


Svar #6
25. september 2011 af matematiklytter (Slettet)

Det går ikke op så, Krabasken :S

Så kommer forskriften til, at hedde y = 0,5x + 7

Men den skal hedde y = -0,5x + 3


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. september 2011 af Krabasken (Slettet)

Sjusk fra min side - undskyld

(y1-y2) = -½(x1-x2)
 

(5+1) = -½(-4-x) = 2+½x
 

½x = -2 + 6 = 4
 

x = 8
 


Svar #8
25. september 2011 af matematiklytter (Slettet)

Takker! Nu tror jeg, at jeg har fat i det! ;))

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. september 2011 af mathon

#3
på endnu en opfordring:
 


videre

                           y = -(1/2)x + 3     

                           (y - 3) =   -(1/2)x

                          x = -2(y - 3)

                          x = -2(-1 - 3)         

                          x = 8                       


Skriv et svar til: Bestem x - lineær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.