Matematik

reducér

26. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Når jeg reducér 4p - pq - q(p-7) + (pq - 2q)*2

jeg får 4p + 7q - 4q men i facit står er 7q hvorfor? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2011 af AskTheAfghan

Du har fået det til; 4p + 7q - 4q = 4p + 3q

Du har reduceret korrekt, selvom facittet siger noget andet.


Svar #2
26. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

men hvordan sætter man disse under fællesbrøkstreg: 

1/a + 1/2a

1/a + 1/b

1/3 + 3 = 4/3? 

x/2 + x/7

1/(x-3) + 1/x


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2011 af AskTheAfghan

1/a + 1/2a = 2/2a + 1/2a = 3/2a

Find fællesnævner og reducer.

Nr. 3 er ikke korrekt.  1/3 + 3 = 1/3 + 3/1 = 1/3 + 9/3 = 10/3


Svar #4
26. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

hvad med 1/b + 1/b  ?


Svar #5
26. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

og 1/(x-3) + 1/x ? 


Svar #6
26. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

har facit men vil gerne selv se hvordan de udregnes så jeg kan forstå det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Man fristes jo til at spørge, om der skulle stå

4p - pq - q(p-7) + (pq - 2p)*2

?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Om du kalder slagsen "pizza" eller (1/b), så får du to af slagsen ved at sige

(1/b) + (1/b) = (1 + 1)·(1/b) = 2·(1/b) = 2/b


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Forlæng brøkerne til deres fælles nævner.


Svar #10
26. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#7: nej der står q men det ville være perfekt hvis der stod p for så vil den gå ud med 4p


Svar #11
27. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#8: det er jo nemt med 1/b + 1/b. Det var en tastfejl jeg ville reducér 1/a + 1/b?  


Skriv et svar til: reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.