Matematik

Skal procent være af noget?

26. september 2011 af Bokka (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg sidder med en matematikaflevering og har skrevet formlen for, hvordan man omregner tal til procent. Jeg viser det til min søster, og hun undrer sig. Vi begynder at diskutere, hvor vidt procent altid er af noget. Altså: Procent skal altid være af?  = X procent af...?

Jeg mener, at det ikke er nødvendigt.

Det jeg har skrevet som formel er: X*X/100=X%

Jeg beklager meget for den kludrede formulering, men det er jo heller ikke helt nemt at forklare et sådant spørgsmål på skrift.

- Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2011 af Hijsa

Selvfølgelig er procent altid af noget. Altså fx.: 75 % af befolkningen i Amerika lider af overvægt. De 75% må så være af 100 % :)

Tror jeg vist, hvis det var det du mente?


Svar #2
26. september 2011 af Bokka (Slettet)

Tak skal du have, men er min formel egentlig ikke forkert? Skal det ikke være X*100/X?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. september 2011 af Hijsa

X/X * 100% = X%

Men ja, det er vel det samme som  X*100/X

:)


Svar #4
26. september 2011 af Bokka (Slettet)

Nå, okay. Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

Procent er pr definition pr. hundrede. 

Der vil altid være et eller andet som man deler i hundrede dele. Så procent er nødt til at være "af noget" ellers er der jo ingen grund til, at bruge procentregning i første omgang? 


Svar #6
26. september 2011 af Bokka (Slettet)

Det lød logisk nok i mine ører. - Altså at man ikke nødvendigvis skal have procent af noget. Jeg tror, at jeg begynder at kunne se det nu...

- Men tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Matematisk set er det noget vrøvl at skrive X/X * 100% = X%

Hvis man skal beregne, hvor mange procent Y udgør af Z, beregner man det som

X% = (Y/Z)·100%


Skriv et svar til: Skal procent være af noget?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.