Kemi
divalent syre haster
hej
Har besvær med følgende opgaver. Håber nogen kan hjælpe med forklarende tekst. Jeg har kigget med nogle tråde med samme opgaver, men jeg forstår dem ikke.
20,0mL af den 0,100M opløsning af malonsyre titreres med en 0,100M opløsning af NaOH. Først tilsættes 20,0mL NaOH-opløsning.
3)
a) Redegør for, at man nu har nået det 1. ækvivalenspunkt i titreringen, og at der er en amfolyt tilstede i opløsningen. Den relevante reaktionsligning skal opskrives.
NaOH og malonsyren har den samme koncentration, og den samme volumen. Derfor er det en ækvivalent mængde, og derfor er det det 1. ækvivalenspunkt.
Det er en amfolyt, da det både kan optage og afgive et H+
b) Udregn pH i denne opløsning.
Der tilsættes yderligere 20,0mL NaOH-opløsning.
4)
a) Redegør for, at man nu har nået det 2. ækvivalenspunkt i titreringen, og at der er en svag base tilstede i opløsningen. Den relevante reaktionsligning skal opskrives.
b) Udregn pH i denne opløsning.
På forhånd tak
Svar #1
26. september 2011 af mathon
sammenlign
med
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1074860
Svar #2
26. september 2011 af mathon
samt
4)
a)
-OOC-CH2-COOH (aq) + OH- (aq) ---> -OOC-CH2-COO- (aq) + H2O (l)
b)
slutopløsningen på 60 mL indeholder 0,002 mol -OOC-CH2-COO- med pKb = 8,3
c = (0,002 mol) / (0,060 L) = 0,33333 M
pOH = (1/2)·(pKb - log({cb}) = (1/2)·(8,3 - log(0,33333)) = 4,9 svag base
pH = 14 - pOH = 14 - 4,9 = 9,1
Svar #3
27. september 2011 af oO-diaz-Oo (Slettet)
undskyld men pKb ikke 11.14 da KaKb=Kw
isolere Kb=Kw/Ka = 1.0*10^-14/1.4*10^-3 =7.14*10^-12
pKb= -log(Kb) = -log(7.14*10^-12) =11.14
Skriv et svar til: divalent syre haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
