Fysik

Flydende Stearinlys

27. september 2011 af asweetgirl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har lidt problemer med denne opgave:

 

På fotografiet ses et stearinlys, der flyder i vand. Stearinlyset kan frit bevæge sig op og ned i lysestagen.

 

a) Brug fotografiet til at vurdere stearinlyset densitet.

 

Er det archimedes' lov som skal i brug? her tænker jeg på f_opdrift = m_væske * g?

 

På forhånd tak

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af mathon

Ja

      udled selv

                                   Vunder / V  =  ρstearin / ρvand


Svar #2
27. september 2011 af asweetgirl (Slettet)

Må man gerne selv bestemme det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af Jerslev (Slettet)

#2: Selv bestemme hvad?


Svar #4
27. september 2011 af asweetgirl (Slettet)

altså skal man selv bestemme massen af den fortrængte væskemængde da   F_opdrift=m_væske*g jeg kender jo g, men ikke massen af den fortrængte væskemængde, da jeg ingen oplysninger får?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2011 af Jerslev (Slettet)

#4: Den skal du selv vurdere ud fra billedet. Du kan vurdere volumen af den fortrængte vandmængde, og du kender densiteten af vand. Så kan du beregne massen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2011 af Jerslev (Slettet)

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=644439


Skriv et svar til: Flydende Stearinlys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.