Matematik

Ubekendte.. kan ikke forstå det:(

27. september 2011 af Aleynaa

Fra opgave 3 har I faktisk de to ligninger med to ubekendte, a og b:
y 2= ax2+b
y1=ax1+b
  
a. Det er så heldigt, at der allerede er samme tal foran b, så I kan bare trække den nederste
ligning fra den øverste. Forklar, hvorfor I får  y2-y1=ax2-ax1


Jeg kan virkelig ikke forstå denne opgave håber i kan hjælpee :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2011 af mathon

 

                   y2 = ax2 + b
                   y1 = ax1 + b                                                          nederste ligning trækkes fra øverste

                   y2 - y1 = ax2 + b - (ax1+ b)                                    minus-parentesen hæves

                   y2 - y1 = ax2 + b - ax1 - b                                      den fælles faktor a sættes uden for parentes

                   (y2 - y1) = a(x2-x1)                                                der divideres med (x2-x1) på begge sider

                   a = (y2 - y1) / (x2-x1)


Svar #2
27. september 2011 af Aleynaa

Nåår du forstår jeg det:) mange mange tak for hjælpeNN!:) men der er også en opgave b med som lyder således

b. Nu er a den eneste ukendte tilbage. For at få a til at stå alene skal I først sætte a udenfor en parentes. I er nu meget tæt på at have vist formlen – gør det.

jamen kan ikke  rigtig finde ud af hvordan man skal sætte a alene,:)


Skriv et svar til: Ubekendte.. kan ikke forstå det:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.