Matematik

integralligninger hjælp tak.

27. september 2011 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP.

Vi har fået en blækregning for i et emne vi ikke har prøvet før integralligninger. Kan godt alt det andet omkring integral diff. areal stamfunktion osv. har bare aldrig arbejdet med det som ligning før.

 

Er der nogen der eksempelhvis kan vise hvordan denne ligning løses (2t-1)dt=0 

 

Hvor X er den øvre grænse og 0 er den nedre.

evt. også vise hvordan man sætter den ind i ti. Mvh Holger 

 

tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af peter lind

Du foretage blot integrationen som sædvanlig af f(t) = 2t-1. Kald satmfunktionen for F(t). Derefter indsætter du grænsene på sædvanlig måde, hvilket give F(x)-F(0). Det sætter du så = 0, hvorefter du har en ligning i x, som du løser på sædvanlig måde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2011 af Walras

Mener du?

0x(2t-1)dt=[t2-t]0x=x2-x-(02-0)=x2-x=x(x-1)=0,

der løses for

x=0 ∨ x=1

ved nulreglen.

Du skal løse den på samme måder som alt andet med bestemte integraler.


Skriv et svar til: integralligninger hjælp tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.