Matematik

HJÆÆÆLP

27. september 2011 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle jer derude.

Jeg har siddet med den her opgave i snart en halv time nu, og kan ikke finde frem til hvor jeg skal regne den ud, så har brug for hælp :)

opgaven lyder således.

En bank reklamerer for en konto med en fast årlig årocentvis rente, hvor et beløb på 15  000 kr. vil have fordoblet i løbet af 20 år.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af Isomorphician

30000 = 15000*(1+(r/100))20, isoler r


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2011 af peter lind

Jeg gætter på at du skal finde den årlige rente. Brug renteformlen K = K0(1+r)n, hvor K er kapitalen efter n rentetislrivninger K0 er den oprindelige kapital og r er rentefoden.


Svar #3
27. september 2011 af baaby (Slettet)

hvad er r i denne tilfælde?


Svar #4
27. september 2011 af baaby (Slettet)

men man ska finde den årlig procentrente efter nemlig :)


Svar #5
27. september 2011 af baaby (Slettet)

og det er det jeg ikke kan finde ud af.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2011 af Isomorphician

#4: r er den årlige rente i procent.


Svar #7
27. september 2011 af baaby (Slettet)

jamen hva nu hvis man ik ved hvad r er?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2011 af Isomorphician

Det er det du skal regne ud.


Svar #9
27. september 2011 af baaby (Slettet)

JAMEN jeg kaaaaaan ikke finde ud af det!

ved ikkke hvad jeg skal, når jeg ikke ved hvad R ER?

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. september 2011 af Isomorphician

30000 = 15000(1 + (r/100))20 <=>

2 = (1 + (r/100))20 <=>

21/20 = 1 + (r/100) <=>

21/20 - 1 = r/100 <=>

(21/20 - 1)*100 = r

Nu er r isoleret, og du skal bare udregne venstresiden.

Når du skal udregne r, kan du jo ikke vide hvad r er på forhånd.


Svar #11
27. september 2011 af baaby (Slettet)

jamen skal man så teste de tegn ind på lommeregnen? vil du ik lige regne stykket for mig så jeg forstår det, for har omkring 8 opgaver af den samme type bare med andre tal :)


Svar #12
27. september 2011 af baaby (Slettet)

giver r så 3,52?


Svar #13
27. september 2011 af baaby (Slettet)

og hvad gør man hvis man skal finde fx. 2,6 procent af 15000 ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. september 2011 af Isomorphician

#12: Ja

#13: 15000*(2,6/100) = .....


Svar #15
28. september 2011 af baaby (Slettet)

ok mange tak prøver lige at lave resten selv :)


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.