Matematik

Differentiering

27. september 2011 af krt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har et spørgsmål.

Når jeg differentierer kvadratrod(x+x), hvad bliver det så?

Jeg ved at kvadratrod(x) bliver 1/(2*kvadratrod(x))


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2011 af Walras

√(x+x)=√(2x)=√(2)√(x),

som du vist godt kan differentiere.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2011 af Isomorphician

f(x) = √(x + x) = √(2x) = √2√x

f'(x) = √2*((1/2)*(1/(√x)) <=>

f'(x) = ((√2)/2)*(1/(√x)) <=>

f'(x) = 1/√2*(1/(√x)) <=>

f'(x) = 1/(√2*(√x))


Svar #3
27. september 2011 af krt (Slettet)

øh, jeg er stadig ret lost.


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2011 af Walras

Du har lige fortalt, at du ved, hvordan √(x) differentieres, så det burde det være nemt nok for dig at lave resten.

(√(2)√(x))'=√(2)(√(x))'=√(2)*1/(2√(x)),

hvor du da kan forkorte, som gjort i #2.


Svar #5
27. september 2011 af krt (Slettet)

Faktisk fortalte jeg kun, at jeg vidste at kvadratrod(x) bliver 1/(2*kvadratrod(x)), ikke at jeg kunne finde ud af at udregne det selv. Det kan jeg nemlig ikke.

 

men det bliver altså til

1/((kvadratrod(2))*(kvadratrod(x)))

eller hvad?

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. september 2011 af Isomorphician

Ja.


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. september 2011 af mathon

 

              (√(2x)) ' = 1/(2√(2x)) · 2  = 1 / √(2x)      x > 0


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. september 2011 af Walras

#5 Det er ikke svært at udlede, hvorfor (√x)'=1/(2√x). Det kan gøres på flere måde. Lad os se på den nemmeste måde:

Hvis du kan dine potensregler, ved du, at

f(x)=√x <=> f(x)=x1/2

Nu skal du blot differentiere en potensfunktion, som du vel har gjort så tit ved (xn)=n*xn-1, så

f'(x)=1/2*x1/2-1 <=> f'(x)=1/2x-1/2 <=> f'(x)=1/(2x1/2),

hvor du igen kan benytte , at √x=x1/2, så

f'(x)=1/(2√x),

hvormed vi er færdige.


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.