Matematik

Opstil regne udtryk

27. september 2011 af WHiP (Slettet) - Niveau: A-niveau

God aften SP, jeg har et spørgsmål til en opgave hvor jeg skal opstille et regneudtryk.

Opgaven lyder:

Trykket i atmosfæren, målt i atm, som en funktion P af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved:

P=(1/2)^h/5

Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket.

Opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h, når volumen ved jordoverfladen er 2 L.

Jeg forestiller mig at hvis den er omvendt proportional må der gælde:

V*P=k hvoraf <-> V=k*P^-1

Hvad jeg så forestiller mig er at jeg skal sætte v=2 og herefter isolere k og så udtrykke den ved h. Ville det være helt forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er helt korrekt.


Svar #2
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Ok tak :)


Svar #3
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Nu bliver jeg lidt i tvivt. Jeg får t til:

t=2*(1/2)^h/5

hvoraf jeg får:

V=(2*(1/2)^h/5)*1/(1/2)^h/5

Det synes jeg ikke rigtig passer fordi V vil hele tiden give 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad er t?

P = (1/2)h/5

V = k/P

V(0) = 2 , P(0) = 1, så

k = V(0)·P(0) = 2, og dermed

V(h) = 2/P(h) = 2·(1/2)-h/5


Svar #5
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Jeg havde bare kaldt konstanten for t siden det var temperaturen der var konstant, som det også står i opgaven.

Jeg har så lige et enkelts spørgsmål. I den endelige løsning skriver du:

V(h)=2/P(h)=2*(1/2)-h/5

Hvordan kan det være h er negativt?


Svar #6
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Lige meget har fundet ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

h er da ikke negativ.


Skriv et svar til: Opstil regne udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.