Matematik

Logaritme

27. september 2011 af Mathisstrange (Slettet)

Hvordan løser jeg følgende 10^(5x-12)=7,1?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af peter lind

tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Benyt at det omvendte af 10x er log.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af mathon

 

                                        105x-12 = 7,1

                                        log(105x-12) = log(7,1)

                                        5x - 12 = log(7,1) ..........

 


Svar #4
27. september 2011 af Mathisstrange (Slettet)

Mange tak! Vil det være nok løsning at skrive 5x - 12 = log(7,1)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2011 af peter lind

nej. Du skal isolere x


Svar #6
27. september 2011 af Mathisstrange (Slettet)

log(7,1)+12/5 = X? Jeg er ikke helt klart over hvordan jeg isolerer, når vi arbejder med logaritmer.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Du laver jo bare fællesnævner:

x=log(7,1)/5+12/5


Svar #8
27. september 2011 af Mathisstrange (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.