Matematik

Uendelige rækker

28. september 2011 af PMusen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Angiv for hver af de følgende uendelige rækker de værdier af x for hvilke rækken er konvergent, samt rækkens sum for disse x:

1) ∑n=1infinity (x/n) - Jeg ved at for ethvert real tal x er rækken divergent (på nær 0 og komplekse tal?)

2) ∑n=1infinity (enx) - Har fundet at det konvergerer mod sum ex/(1-ex) og kun for x<0 vha. kvotientrække, men ved ikke om 'kvotient'rækken kan bruges i denne sammenhæng da rækken ikke er en division?

3) ∑n=1infinity (log(nx)) - ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af peter lind

2) Det er en koefficientrække enx = (ex)n = y

3) log(nx) -> ∞ for n -> ∞


Skriv et svar til: Uendelige rækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.