Matematik

Nyttefunktion

28. september 2011 af nej12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Ofte benyttes nyttefunktioner med sakaldt hyperbolsk absolut risiko-
aversion (HARA), hvilket betyder at
 

-U''/U'=1/(a+bx)

Brug Maple (eller handkraft: arbejd fx frøst med f = U' og behandel
evt. tilfldene a = 0, b = 0; 1 for sig selv) til at fi nde ekplicitte udtryk
for nyttefunktionerne i HARA-klassen.

Hvis man skal tænke på f=U'

Skal man så bare løse den anden ordens differentialligning, eller hvordan skal det forstås? 


Svar #1
28. september 2011 af nej12 (Slettet)

?


Skriv et svar til: Nyttefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.