Matematik

Hjælp til reducering

28. september 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i en stor knibe her, jeg kan virkelig ikke finde en løsning på denne opgave, og derfor håber jeg, at du kan hjælpe mig:

 

(a2)4 . (ab7)1/4  /  b2 . a8,25     =  ab1.75 / b2 . a-0,25  ?

 

er dette korrekt?

/ = er ment som en brøkstreg, men da dette ikke er muligt, så har jeg brugt denne

 

Mange tak på forhånd

 

Hilsen Nanna :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

(a2)4 . (ab7)1/4  /  b2 . a8,25 =

a8 · a1/4·b7/4 / b2 ·a8,25 =

a8,25·b7/4 / b2 ·a8,25 =

b7/4 / b2 =

b(7/4)-(8/4) =

b-1/4


Svar #2
28. september 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet)

hvordan kan det være, at du siger a * a1/4  * b7/4 

jeg troede, at man kunne sige (ab)7  * 1/4  ??


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

De to størrelser er jo ækvivalente

(ab7)1/4 = a1/4·b7/4

eftersom du benytter potensregnereglen (an)m = anm


Svar #4
28. september 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet)

i den oprindelige opgave er står der

 

4. roden af (ab7), dette er bare umuligt at lave her.


Svar #5
28. september 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet)

Mange tak, jeg forstår det nu :)


Skriv et svar til: Hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.