Matematik

Bestem løsningerne til ligningen f(x) = 0

28. september 2011 af AnnaYO (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvis en tilfældig forbi kiggende vil hjælpe mig med denne opgave, ville det gøre min dag 10000 gange bedre :)

 

 

 

Lad f(x) = x3 - 3x2 + 2x

 

Bestem løsningerne til ligningen f(x) = 0


Find f ’ (x)

 

på forhånd taaaaak!!! 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Faktoriser polynomiet f(x) og benyt nulreglen.

Differentier polynomiet til bestemmelse af f'(x) .


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

f(x) = x3 - 3x2 + 2x , kan omskrives til

f(x) = x·(x2 - 3x + 2)

Her ser du at nulreglen kan anvendes, hvorved du skal finde løsningerne til

x2 - 3x + 2 = 0

Du differentierer polynomiet ved at benytte reglen (k·an)' = k·n·an-1 .


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2011 af jaaaaaaaa (Slettet)


Svar #4
28. september 2011 af AnnaYO (Slettet)

nulreglen?

Jeg føler mig lost...


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du bør kende nulreglen for et produkt, som siger, at et produkt er nul, hvis og kun hvis en eller flere af dets faktorer er nul.


Svar #6
28. september 2011 af AnnaYO (Slettet)

jeg tror jeg må give op.

 

Men tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (2)

Svar #7
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Hvis du mener, det er så vanskeligt at løse ligningen manuelt, så kan du jo altid bruge lommeregnerens store udvalg af funktioner.


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man bør da kun bruge lommeregneren, hvis man forstår de bagved liggende principper, og det ser ikke ud til at være tilfældet her.


Brugbart svar (2)

Svar #9
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Nu kræver det ikke den store videnskab at indtaste ligningen f(x) = 0 på lommeregnerens solve-funktion. Det burde vedkommende være i stand til at gøre.


Svar #10
28. september 2011 af AnnaYO (Slettet)

Tænk det var ikke en så dårlig ide, så forstod jeg det :)
 


Brugbart svar (2)

Svar #11
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#10

Jeg tænkte det godt. Den mest anvendte funktion på lommeregneren er "solve", så derfor ville det være mærkværdigt, hvis ikke du havde lært at benytte denne funktion.

Husk fremover at "solve" bruges til løsning af ligninger, men det er ikke forbudt at løse ligningerne uden hjælpemidler ;-)


Skriv et svar til: Bestem løsningerne til ligningen f(x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.