Matematik

Geometri

28. september 2011 af krohnhilding (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har lidt problemer med denne opgave:

Figuren viser en trekant ABC, hvor vinkel C er ret. Nogle af målene fremgår af figuren (AB = 5,0) (vinkel b = 34,0 grader)

a) bestem AC.

b) Bestem arealet af trekanten,

 

Håber I kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af peter lind

1) Brug at sinus af en vinkel i den retvinklede trekant er modstående katete/hypotenusen.

2) Areal = ½*produktet af kateterne


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

AB er hypotenusen c. AC er kateten b. Benyt formlerne for en retvinklet trekant

sin(B) = b/c til at bestemme b = |AC| . Dermed kan også a findes: a = c·cos(B) og dermed trekantens areal

T = (1/2)·a·b = (1/2)·c2·sin(B)·cos(B)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2011 af mathon

 

                     |AC| = b = c·sin(B)

                     T = (1/2)·b·a = (1/2)·b·√(c2 - b2)


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.