Matematik

Beregning af forskrift for ekspotentiel funktion

28. september 2011 af ???gæt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej skal finde ud af forskriften for en ekspotentiel funktion der går igennem A(10,120) og B(18,223), nogen der har en skabelon eller kan hjælpe mig med at lave den? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det kaldes en eksponentialfunktion eller en eksponentielt voksende (eller aftagende) funktion.

Forskriften har formen f(x) = b·ax .

Benyt de to kendte punkter til at opstille to ligninger, hvoraf a og b kan bestemmes.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Eksponentialfunktionen er givet på formen y = b·ax , hvor

a = (x2 - x1)√(y/ y1) , og

b = y1 - a·x1


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udtrykket for b er ikke korrekt. Benyt i stedet

b = y1 / ax1


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Ja, selvfølgelig. Det skyldes en regulær tastfejl. Vi har jo ikke at gøre med en lineær funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er korrekt. Og svaret for a viser jo også, at vi ikke er i afsnittet for lineære funktioner.


Skriv et svar til: Beregning af forskrift for ekspotentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.