Matematik

Parameterfremstilling

28. september 2011 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få hjælp.

Jeg skal bestemme den korteste afstand fra P(10:50) til parameteren:

f(t) = (x = 35 cos(0,16t), y = 90 * sin (0,16t))

Ved ikke, om jeg gør det rigtigt:

Jeg foretager en eliminering af parameteren:

x2 + y2 = 1225 cos(0,16t)2 + 8100 sin(0,16t)2

Er det forkert, hvis det ik er, så kan jeg ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af SuneChr

Ellipsen    x2 / a2  +  y2 / b =  1     har parameterfremstillingen

x  =  a·cos v

y  =  b·sin v


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2011 af SuneChr

Kald punktet på ellipsen Q og find PQ

Hvad skal da t være, for at |PQ| er mindst mulig?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2011 af SuneChr

Det ses, at  f(t) fremstiller en ellipse, med halve lilleakse = 35 sammenfaldende med x-aksen og halve storakse = 90 sammenfaldende med y-aksen.

Punktet P er da beliggende i 1. kvadrant. Q skal søges på ellipsen indenfor intervallet

0 ≤   t  <  25π/2          idet perioden er 2π    og     0 ≤   0,16t  <  2π

Ved iteration  fås t = 4,1388  med  minimum |PQ| = 18,3937

 


Svar #4
29. september 2011 af elissa92

Hvordan har du gjort??


Svar #5
29. september 2011 af elissa92

Nårh okay, nu ved jeg det... Tak for hjælpen :)

 


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.