Matematik

løse

29. september 2011 af Mahal-pigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan løser jeg sådan en opg:

I et bestemt kredsløb er strømstyrken I (t) (målt i ampere) en funktion af tiden t (målt i
sekunder). Det oplyses, at I(t) er løsning til differentialligningen 0,4*(dI/dt) +10*I = 9  hvor I(0) = 0
 
a) bestem strømstyrkens væksthastighed, når strømstyrken er 0,3 ampere.
b) bestem forskrift for I(t)


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

Hvad kaldes I(t) når man skal udtrykke det med danske ord?

Hvad kaldes dI/dt når man skal udtrykke det med danske ord?

Indsæt de kendte værdier i ligningen og find strømstyrkens væksthastighed


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. september 2011 af mathon

 

      a)
                dI/dt =  22,5 - 25·I   =   22,5 - 25·(0,3 A)  =  15 A


Svar #3
29. september 2011 af Mahal-pigen (Slettet)

Hvis man ikke har haft om differentialligninger, skal man så lade vær' med at lave den her opg?

Jeg sidder nemlig og øver til terminsprøve i mat A


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. september 2011 af mathon

 

                 ...hvis din lærer heller ikke mener, du har haft om differentialligninger, kan du selvsagt ikke løse
                    spørgsmål b)

          og
                   får til teminsprøven ikke spørgsmål derom ...


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2011 af Fourier (Slettet)

#4 ... givet at læreren har ret. 


Skriv et svar til: løse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.