Matematik

potensfunktion og vækst

29. september 2011 af josedie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, 

Håber en kan hjælpe mig med den her opgave:

Benyt modellen til at bestemme hvor mange procent laksens vægt øges med, når laksens længde øges med 25%.

Jeg har fundet frem til at funktionen hedder: f(x)=0.954156327653745e-5*x^3.01581178365513.

Men hvordan skal regne væksten ud? 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

Tjaaa nu har du jo ikke lige oplyst om x er laksens længde eller det er dens vægt, så jeg har lidt problemer med at hjælpe dig

Jeg nægter at hjælpe, når du ikke selv har sat dig så godt ind i opgaven at de nødvendige oplysninger ikke er her og jeg vil ikke gætte


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2011 af mathon

formentlig

                                        V(x) = y = 0.9542·10-5 · x3.016

hvoraf du har

                                         V2 = 0.9542·10-5 · x23.016
                                                      
V1 = 0.9542·10-5 · x13.016                                        som ved division giver

                                      
                                         V2 / V1  = (1,25x1 / x1)3.016  = 1,253.016

relativt vægtfohold            (V2 - V1) / V1 = V2 / V1 - V1 = 1,253.016 - 1 = 0,9601

relativt vægtfohold
i pct.                                 ((ΔV / V) · 100)% = (0,9601 · 100)% = 96,01%

 

                                        

               
 


Svar #3
29. september 2011 af josedie (Slettet)

Super mange tak mathon :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2011 af mathon

vægtfohold   --->   vægtforhold


Skriv et svar til: potensfunktion og vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.