Matematik

Hjælp!!

29. september 2011 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: A-niveau

x/3+4 = 7

Hvordan regner jeg en ligning med en brøk ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Gang igennem på hver side med brøkens nævner. Dermed fjernes brøkstregen, og den kan løses som en almindelig ligning.


Svar #2
29. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

Så 3*4 & 7*4???


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2011 af NejTilSvampe

x/3 + 4 = 7 

gang med 3 (brøkens nævner) i alle led

x + 4*3 = 7*3

x = ?


Svar #4
29. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

Hvad med: 7 - ((y)/(2)) = 8

Er det det samme med minus?

For jeg fik y = 30, når y = -2.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det gav ingen mening. y kan ikke være 30, når y er -2. Det siger sig selv..

7 - ((y)/(2)) = 8

Alle led ganges igennem med 2.

8*2 = 7*2 - 2*(y/2) = 14 - y <=> 16 - 14 = -y <=> y = -2


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.