Matematik

Monotoniforhold

29. september 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mit spørgsmål lyder således:

En funktion f er givet ved 

f(x) = 0,25x4 - x4 + x2

a) brug differentielregning til at bestemme monotoniforholdene for f.

b) bestem en ligning for tangenten for f i punktet (3,f(3))

c) bestem førstekoorfinaten til hvert af de punkter på grafen for f, hvor tangenthældningen er 0,375

 

a) har jeg differenseret til f'(x) = x3 - 3x2 + 2x

Og kan ikke komme videre. 

Håber nogen kan hjælpe ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

sæt f'(x)=0 og find løsningerne, så har du de steder, hvor der er vandret tangent


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du må mene funktionen

f(x) = 0,25x4 - x3 + x2

Monotoniforholdene undersøger man ved at foretage en fortegnsundersøgelse for f'(x) . Man skal her i gang med at løse ligningen f'(x) = 0 .

b) Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

c) Løs ligningen f'(x0) = 3/8 og opstil tangentligningen i punktet (x0 , f(x0)) for hver løsning.


Svar #3
29. september 2011 af brugerjulie (Slettet)

a) hvad menes der med at f'(x) = 0 , altså kan jeg sige solve( 0 = x3 - 3x2 + 2x,x) som så giver x=0 eller x=1 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Men din lommeregner har ikke givet dig alle løsningerne. Løs ligningen manuelt ved hjælp af nulreglen

x·(x2 - 3x +2) = 0


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.