Matematik

Solve.

29. september 2011 af Sandratonsorn (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har et stort problem.. Hvad er solve? 

Har nemlig en opgave der hedder (h-120)*1,8+60=90 solve, h 

h= 130.

Hvordan gør man??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af pgs (Slettet)

Solve betyder bare det du skal løse. F.eks. Kan man solve en ligning med den ubekendte x, og finder så x.

Her er din "ubekendte" bare h. Du har en funktion der hedder solve på din lommeregner, der taster du dette stykke ind og lommeregneren regner h ud for dig.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

solve er en operator på visse lommeregnere, der kan benyttes til at løse ligninger.

Men hvis du isolerer h i din ligning, vil du se, at h=130 ikke er løsningen.


Svar #3
29. september 2011 af Sandratonsorn (Slettet)

Er fuldstændig blank så.. Ved ihvertfald at det skal give 136,77, men vil gerne vide hvordan jeg får det..


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, h = 136 2/3 er korrekt. Isoler h i ligningen

(h - 120)·1,8 + 60 = 90

Træk 60 fra på hver side, divider med 1,8 og læg så 120 til.


Svar #5
29. september 2011 af Sandratonsorn (Slettet)

Nåå, nu forstår jeg. Det er ligesom at gøre det med x? haha! Mange tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Solve.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.