Fysik

Bølgelængden af det gule lys i væsken.

29. september 2011 af Theguy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej den sidste opgave kan jeg ikke finde ud af , de resterende har jeg lavet. Hvordan løser man opgaven?

 

O8.4 Gult lys med bølgelængden 589 nm sendes fra luft ned i en vækse med ukendt brydningsindeks. Indfaldsvinklen i luft er 38,1 °, og brydningsvinklen i væsken er 28,8°.
Beregn lysets frekvens.
Beregn lysets hastighed i væsken.
Beregn bølgelængden af det gule lys i væsken. ? hvordan?

er det ikke ved brug af c=f*λ ? hvis ikke hvad er grunden til det så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

I væsken er lyshastigheden ikke c , men v = c/n . Formlen er v = f·λ , og benyt at frekvensen ikke ændrer sig.


Svar #2
29. september 2011 af Theguy (Slettet)

okay tusind tak


Skriv et svar til: Bølgelængden af det gule lys i væsken.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.