Matematik

To ligninger med to ubekendte

29. september 2011 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg skal lave en opgave der lyder:

"Hvor mange kaniner og duer har SIgne, når disse dyr tilsammen har 22 ben og 8 hoveder?

Altså jeg lavede ligningerner

3x+5x=30

6x + 5x = 30

Men jeg kan ikke få det til at passe.

Facit er 5 duer og 3 kaniner, men hvordan kommer man frem til det vha. ligninger?

Tusind tak på forhånd;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

er du sikker på der ikke skal stå y i stedet for x?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvis der er x kaniner (hver med 4 ben) og y duer (hver med 2 ben) , opstil så en ligning for antallet af dyr (hvert dyr har 1 hovede), og en ligning for antallet af ben.

Antallet af dyr er så x + y , og det er oplyst, at der er 8 dyr (hoveder), så

x + y = 8

Antallet af ben er 4x + 2y (4 ben fra hver kanin, og 2 ben fra hver due), og det er oplyst, at der i alt 22 ben, så

4x + 2y = 22

Løs nu de to ligninger sammen.


Svar #3
29. september 2011 af Sinimini (Slettet)

Okay, tusind tak;)

 


Svar #4
29. september 2011 af Sinimini (Slettet)

men jeg får x til -7, hvis jeg bruger substitutionsmetoden og 4 hvis jeg bruger de lige store koefficienters metode.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2011 af Mimical (Slettet)

Så regner du forkert!

Fra svar #2 har du:

a)  x + y = 8

b) 4x + 2y = 22

gang nu a) med -2 så fås: a) -2x - 2y = -16

det trækkes fra:                b)   4x + 2y =  22

                                         c)   2x         =    6  ⇔ x = 3

indsæt så det i a) 3 + y = 8 ⇔ y = 5


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2011 af Mimical (Slettet)

Eller ved substitution:

a) x = 8 - y som indsat i b) giver 4(8-y) + 2y = 22 ⇔ 32 - 4y + 2y = 22 ⇔ -2y = -10 ⇔ y = 5


Svar #7
01. oktober 2011 af Sinimini (Slettet)

Oki, tak;)


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.