Matematik

determinant!

30. september 2011 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Har lidt besvær med en opgave og har formlen til den.

Bestem værdierne af t, så vektor a og b er parallelle?

a (3,t) b (t-1,1)

Kan ikke komme videre herfra, 3*1-t(t-1)=0     /3-t^2+1t=0

PLEASE. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder andengradsligningen

(-t)·(t-1) + 3 = 0

-t2 + t + 3 = 0 ,

som har løsningerne

t = (±√13 + 1) / 2 , eller

t = -1,3  ∨  t = 2,3


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

De to vektorer i planen, a og b, er parallelle, hvis â og b er ortogonale. En anden formulering er, at de er parallelle, hvis determinanten det (a,b) = 0 . Som nævnt af Studieguruen i #1, resulterer det i en 2.-gradsligning i t, der har 2 løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2011 af nuser6 (Slettet)

Find t så <3,t>=t<t-1,1> prikproduktet=0 giver ortogonale vektorer

3=t(t-1)

t=t

t^2-t-3=0

find rødder

(1-4*1(-3))/2=2.30 ^ 1,30

t1=2,30

t2=1,30

kontrol

<3,2,30> =2,30<2,30-1,1>


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du sjusker med fortegn og notation og udelader kvadratrødder. Den korrekte løsning er givet i #1.


Skriv et svar til: determinant!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.