Matematik

Potens

01. oktober 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

Jeg er i tvivl om følgende regneregl

Vi ved at 2^2 = 2*2 = 4

Men hvad hvis der står minus foran 2:

-2^2 

Hvordan bliver regnestykket så?

-2^2= -2*-2= 4

V

-2^2 = -2*2 = -4

 

??


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du har at

(-2)2 = (-2)·(-2) = 4 , men

-(2)2 = -(2·2) = -4 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2011 af PeterValberg

Det afhænger af, hvordan det er skrevet:

-22 = -(2·2) = -4

hvorimod

(-2)2 = (-2)·(-2) = 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
01. oktober 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.