Fysik

rød

01. oktober 2011 af thelight - Niveau: C-niveau

hej jeg har et lille problem med en opgave jeg er ved at lave fordi den ikke giver et restulat der overhovedet er i nærhed af det rigtige.

Jeg sender rødt lys gennem et optisk gitter med 600 spalter

og vinkel til 3 orden er 45,5 grader

jeg skal bestemme lyses bølgelængde og har gjordt sådan men det vist ikke rigtigt

:x = lysets bølgelængde

sin(45,5)=(3*x)/1,66667*10^-3

sin(45,5)*1,66667*10^-3=3*x

(sin(45,5)*1,66667*10^-3)/3=(3*x)/3

x=(sin(45,5)*1,66667*10^-3)/3

x=3,9625*10^-4

men som i ka se er mit resultat meget forkert da det sku gi noget fra cirka 620-700


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du må tjekke dine oplysninger. Hvad er gitterkonstanten? Du skriver bare 600 spalter; men pr. hvilken længdeenhed? Rødt lys kan slet ikke afbøjes i 3. orden, hvis d = 1mm/600 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2011 af mathon

d = (1 mm) / 600 = 0,001666,67 mm = 1666,67 nm

             d·sin(θn) = n·λ

             λ = d·sin(θn) / n

             λ = (1666,67 nm)·sin(45,5º) / 3 = 396,25 nm


Svar #3
01. oktober 2011 af thelight

ok  nu forstår jeg det meget bedre tak :D


Skriv et svar til: rød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.