Matematik

b) Bestem den dybde, der svarer til en lysintensitet på 2,1.

01. oktober 2011 af Me292 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Formuleringen af opgaven lyder:
"Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten med dybden. Lysintensiteten f(x) er bestemt ved f(x) = 100 * ax
Hvor x er dybden,målt i meter under søens overflade. For en bestemt ren og klar sø er lysintensiteten 16 i 5,0 meters dybde."

Jeg har regnet mig frem til at a = 0,693 

 

Den næste opgaver lyder så:

"b) Bestem den dybde, der svarer til en lysintensitet på 2,1." 
Jeg har prøvet frem og tilbage, med forskellige tal, men det kan ikke give 2,1. Jeg har faktisk aldrig prøvet når den ukendte er den opløftede, så her er jeg lidt på bar bund.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Det handler om at løse ligningen f(x) = 2,1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)

indsæt 2,1 på f(x)'s plads

2,1 = 100 * ax

hvoraf

2,1/100 = ax

log(2,1/100) = log(2,1)-log(100) = log(a)*x

hvoraf

x = log(2,1/100)/log(a) = (log(2,1)-log(100))/log(a) = (log(2,1)-2)/log(a)

x = (log(2,1)-2)/log(0,693) = 10,53

 


Svar #3
01. oktober 2011 af Me292 (Slettet)

Ja, det har jeg da gjort. 

Så ser det således ud;

2,1 = 100 * 0,693x

Og derfra kan jeg ikke få et tal, så ligningen derefter giver 2,1....


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Du løser ligningen i #1, så

2,1 = 100·0,693x , hvoraf

x = log(2,1 / 100) / log(0,693)

   = 10,53


Svar #5
01. oktober 2011 af Me292 (Slettet)

Arrrh skal man bruge log her, det vidste jeg ikke! Har jeg ikke prøvet før, thanks! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2013 af jann5099 (Slettet)

hvordan har du regnet a ud når du ikke har nogle punkter? 


Skriv et svar til: b) Bestem den dybde, der svarer til en lysintensitet på 2,1.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.