Matematik

Ligning?..

01. oktober 2011 af piple (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har virkelig brug for hjælp til at løse den her ligning.. Jeg kan bare ikke få den til at gå op -_-

2 (x - 3) = 3 (x + 1)

Tak på forhånd. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

 

2x-6=3x+3

Tror heller ikke,den går op.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2011 af PeterValberg

2 (x - 3) = 3 (x + 1)
2x - 6 = 3x + 3
2x - 3x = 3 + 6
-x = 9
x = -9

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
01. oktober 2011 af piple (Slettet)

Men -9 går jo ikke op i ligningen. Skal man så skrive at den ikke går op? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2011 af nuser6 (Slettet)

2(x-3)=3(x+1)

2x-6=3x+3

x=-9


Svar #5
01. oktober 2011 af piple (Slettet)

nuser6 hvordan finder du frem til det??


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2011 af nuser6 (Slettet)

2(-12)=3(-8)=-24 det går op


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. oktober 2011 af AskTheAfghan

2(x - 3) = 3(x + 1)   ⇔   2x - 6 = 3x + 3   .. Du skal blot isolere x, ikke andet. Derfor er x = -9.

Fordi   2·(-9) - 6 = 3·(-9) + 3   ⇔   -24 = -24


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2011 af nuser6 (Slettet)

indsæt -9 på x`s plads 2gange-(9+3)=-12gange2=-24

indsæt -9 på x`s plads 3 gange-9+1=3gange-8=-24


Svar #9
01. oktober 2011 af piple (Slettet)

Tak nu har jeg forstået det :-)


Skriv et svar til: Ligning?..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.