Matematik

Excel

02. oktober 2011 af Amay (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle.

Jeg ved ikke om jeg kan forklare mit spørgsmål rigtig, men prøver.

Jeg sidder og laver nogle opgaver og vil i den forbindelse gerne skrive 21/28 det står som en brøk i min opgave,

21 øverst

28 nederst

men når jeg skriver det, bliver den ved med at lave det om til 3/4 dele. jeg har prøvet forskellige forsøg. standart, tal brøk osv. Men jeg kan ikke få lov til bare at skrive det tal. den laver det hele tiden om.

Når jeg vil skrive 3/2 laver den det hele tiden om til 3 feb. når jeg laver kolonen om til brøk. laver den tallet om til 11/2

jeg vil gerne have det tal bliver stående så man kan se min udregning af det.

Hvordan kan jeg skrive 2 3/4 som en brøk altså 2  3 foroven og 4 forneden. kan ikke en gang finde ud af det her.

håber i forstår mit spørgsmål og kan hjælpe.. jeg er kørt lidt fast lige nu :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2011 af Isomorphician

Højreklik i cellen og vælg 'formater celle'.

Ændr kategorien til 'standard'.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Klik på cellen, tryk ctrl + 1, vælg 'Tekst' i kategorierne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

En måde at gøre det på er at formatere cellerne til tekst.

Marker de celler du vil bruge→ højreklik  → Formater Celler → I "Tal" fanen vælger du tekst.

Jeg har Office på engelsk, så jeg er ikke helt sikker på om de forskellige menuer hedder sådan.


Svar #4
02. oktober 2011 af Amay (Slettet)

Perfekt.. super.

Tusind tak..

så er der lige den her. vil gerne skrive 2 3/4 . Men kan jeg ikke skrive det som jeg læser det i bogen. 2 3 foroven og 4 forneden. kan heller ikke finde ud af det her. kan man det?

#1 det har jeg prøve,t virkede ikke. men det virker når jeg laver det om til tekst. :)

 

fedt med hurtigt svar :)


Svar #5
02. oktober 2011 af Amay (Slettet)

jeg er lidt ny til matematik. men har i en god forklaring på at lave 2 3/5 om til procent? sidder og kigger i mine bøger kan ikke finde det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2011 af PeterValberg

2 3/5 = (2·5 + 3)/5 = 13/5 = (20·13)/(20·5) = 260/100   hvilket svarer til   260 %

da procent kommer af latin pro (pr.) cent (hundrede)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
02. oktober 2011 af Amay (Slettet)

omg det ser omstændigt ud.

er det så forkert når jeg har sagt 2 3/5 - 3/5 =0,6 +2 = 2,6 = 260%

Hvad er det du har gjort. forlænget tæller?

Og hvorfor 2*5+3 og så / det med 5 . Kan jeg får en forklaring? gør man altid sådan, i den rækkefølge. hvor kommer 20 fra?

hvis der stod 6 5/9 (6*9+5)/9 = 59/9 =(20*59)/(20*9)=1180/180 ( men det er ikke procent så vel når nævner ikke blev 100.

Jeg prøver bare at forstå det, er lidt grøn.

 


Skriv et svar til: Excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.