Matematik

2.gradsligning

02. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lav en andengradsligning ud fra denne tekst:

  I en retvinklet trekant er ene katete 2 m længere end den anden katete, mens hypotenusen er 10 m lang.  Bestem kateternes længder.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af peter lind

kald den korteste katetes længde for x. Den længste er så x+2. Sæt det ind i Pytagoras


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

 

a2+(a+2)2=102

a2+a2+4+2*2a=100

2a2+4+4a=100

Dette er andengsligningen, hvori a = længden af den korteste katete

 


Svar #3
03. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

men så har ligningen jo ingen løsning, da diskriminanten er -16? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2011 af peter lind

Diskriminanten er ikke negativ. Du har glemt at medregne de 100 på højre side


Skriv et svar til: 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.