Kemi

Magnesiumoxid (MgO)

02. oktober 2011 af Faka (Slettet)

Hej. Jeg har nogle spørgsmål, som omhandler stoffet, MgO. 

 

Er der nogen som kan hjælpe med dem:

a) MgO kan dannes ved forbrænding af fast MgO. Opskriv et reaktionsskema for processen. Hvad fortegn må entropiændringen ved reaktionen forventes at have. (forklar)?

 

b) Opløseligheden af Sr(OH)2 i vand er 10 g/L ved 298 K. Udregn opløselighedsproduktet for Sr(OH)2. Hvad er pH i opløsningen ved ligevægt)

 

c) Brug oplysningerne i nedenstående tabel til at vurdere om MgO(s) spontant kan reduceres med C(s) ved 300o C?

 

Vedhæftet fil: MgO.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af kuerten15

a) 2 Mg(g) + O2 (g) --> 2 MgO

Entalpien er negativ, fordi der frigives varme.

b) Sr(OH)2 = Sr2+ + 2 OH-

Ksp = [Sr2+] * [OH-]^2

Du omregner 10 g/L til molær koncentration og bestemmer Ksp.

Sr(OH)2 er en stærk base. Du har bestemt koncentrationen.

pOH = -log[OH-]

pH = 14 - pOH

c) Kig i tabellen.


Skriv et svar til: Magnesiumoxid (MgO)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.