Matematik

polynomiets rødder

03. oktober 2011 af majbritt67 (Slettet)

Hje igen

Hvordan finder jeg de 3 rødder ? På lommeregneren TI 83

f(x)= x^3 + 5x^2 - 2x - 24

pfh tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

1. Tryk på knappen MATH, og find i menuen punktet "solver".

2. I "Equation solver" menuen indtastes formlen, og derefter slut med at trykke ENTER,  (du skal ikke skrive "f(x)=")


Svar #2
03. oktober 2011 af majbritt67 (Slettet)

så får jeg bare 51 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder faktoriseringen

f(x) = x3 +5x2 -2x -24 = (x-2)(x+3)(x+4) ,

hvoraf man umiddelbart aflæser de tre reelle rødder x = 2 , x = -3 , x = -4 .


Skriv et svar til: polynomiets rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.