Matematik

bestemmelse af x

03. oktober 2011 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

To punkter A og B har koordinaterne (4,5) og (1,x), hvor x er ubekendt.
Bestem x, når |AB|=5
Bestem x, når |AB|=2,573

Hvad er det præcis jeg skal gøre? Har ingen idê

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Brug formlen for afstand mellem to punkter:

http://www.formel.dk/matematik/geometri/Koordinatsystem/afstand%20mellem%20to%20punkter.htm

Hvis punktet A er (x1 , y1) = (4, 5) og punktet B er (x2 , y2 ) = (1, x).

Brug så formlen jeg har henvist til, hvor du sætter y2 til at være X istedet for et tal. Du skulle meget gerne få en 2.gradsligning med to løsninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2011 af Emilos123 (Slettet)

Kan du udybe dit svar XiphiasFO??? 

Specielt hvordan du kommer til andengradligningen. 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)


Skriv et svar til: bestemmelse af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.