Matematik

En trekant og vektorer - Hjælllp

03. oktober 2011 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En trekant er givet ved punkterne A(5,5), B(-2,6) og C(1,2).

Beregn trekantens areal og længden af hc

Jeg brugt dette formel til at regne areal ud: A_Δ=1/2 |det((AB) ?,(AC) ? |

I kan se hvordan jeg har regnet det ud på den vedhæftet fil, men er ikke sikker på reultatet :(

Og mit spørgsmål er hvordan regner jeg hc?

På forhånd tak :)
 

Vedhæftet fil: Areal.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt fremgangsmåde, og resultatet fortrekantens areal er også korrekt.

Højden hc er højden på grundlinien AB = c . Beregn |AB| og resultatet med trekantens areal til at beregne hc .


Svar #2
03. oktober 2011 af Mimi933 (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Brugbart svar (3)

Svar #3
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

En anden fremgangsmåde er at indse, ved hjælp af Pythagoras, at trekanten er retvinklet og ligebenet, med AC og BC som de lige store kateter, og AB som hypotenusen. Trekantens areal er da også lig med det halve produkt af kateternes længder, og da hver katete har længden 5, har vi

T = (1/2)·|AC|·|BC| = (1/2)·52 = 25/2

Hypotenusen c har da længden c = 5√2 , hvorfor

T = (1/2)·hc·c = (1/2)·hc·5√2 = 25/2 , og dermed

hc = 5/√2


Skriv et svar til: En trekant og vektorer - Hjælllp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.