Matematik

hjælp til integraler`?

03. oktober 2011 af geeks (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej er der ikke nogen der har har lyst til at hjælpe mig med at løse de her ubestemte integraler, ved håndkraft? skal bruge det hurtigst muligt.

integral((3x-2)/(3x^2-4x+2)dx

integral(x*e^(2x-1))dx

integral(3*(x^2+x)*cos(½*x)dx

 

på forhand tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Benyt substitutionen u = 3x2 - 4x + 2, du = 2·(3x-2) dx

2) Benyt partiel integration.

3) Benyt partiel integration et par gange.


Svar #2
03. oktober 2011 af geeks (Slettet)

ja men det har jeg prøvet, det giver ikke det samme som det gør på ti89


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så vis os, hvad du gør, så vi kan hjælpe dig videre.

1) ∫ (3x-2)/(3x2 -4x +2) dx = (1/2) · ∫ (1/u) du = (1/2)·ln(|u|) + k = (1/2)·ln(|3x2 -4x +2|) + k


Svar #4
03. oktober 2011 af geeks (Slettet)

for patriel integration bruger jeg

∫x*e^(2x-1)=∫½x2 *½e^(2x-1)=1/4*e^2x-1. det får jeg den til men på lommeregner siger den

 1/4*e^(2x-1)*(2x-1) jeg forstår ikke hvor det sidste 2x-1 kommer fra


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du går den forkerte vej i den partielle integration. Man skal differentiere polynomiumsfaktoren til e2x-1 ud.

∫ x·e2x-1 dx = (1/2)·x·e2x-1 - (1/2)·∫ e2x-1 dx

                    = (1/2)·x·e2x-1 - (1/2)·(1/2)·e2x-1 + k

                    = (1/4)·(2x-1)·e2x-1 + k


Svar #6
03. oktober 2011 af geeks (Slettet)

okay tak for hjælpen:) tror også jeg har gået forkert på den 3 så siden det ikke giver det.


Svar #7
03. oktober 2011 af geeks (Slettet)

jeg har benyttet partiel integration 4 gang på den 3 men får forkert`? skal man gør det 4 gang `?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, kun 2 gange. Vi får

∫ 3·(x2 + x)·cos(x/2) dx = 3·(x2 + x)·2·sin(x/2) - 6·∫ (2x + 1)·sin(x/2) dx

                                       = 6·(x2 + x)·sin(x/2) - 6·(2x+1)·(-2)·cos(x/2) + 6·(-2)·∫ 2·cos(x/2) dx

                                       = 6·(x2 + x)·sin(x/2) + 12·(2x+1)·cos(x/2) -24·2·sin(x/2) + k

                                       = 6·(x2 + x -8)·sin(x/2) + 12·(2x+1)·cos(x/2) + k


Svar #9
03. oktober 2011 af geeks (Slettet)

okay det giver mening, troede man skulle gør det 4 gang, fordi der var 4 forskellige ting

tak endnu engang


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, man bliver ved, til man har differentieret polynomierne ned til konstanter.


Skriv et svar til: hjælp til integraler`?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.