Matematik

2.gradsligning

03. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lav en andengradsligning ud fra denne tekst:


I en retvinklet trekant er ene katete 2 m længere end den anden katete, mens hypotenusen er 10 m lang.
Bestem kateternes længder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kalde den korte katetes længde for x. Hvad er så den anden katetes længde? Opstil nu Pythagoras for den retvinklede trekant. Der fremkommer en 2.-gradsligning i x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

(2+z)2 + z2 = 102 , hvoraf

4 + z2 + 4z + z2 = 100 , og dermed

2z2 + 4z - 96 = 0


Svar #3
03. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

#2


Hvorfor z?  eller er det ligemeget?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan jo også kalde den x eller Ψ -- det er da lige fedt.


Svar #5
03. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

nej hov, hvor får du 96 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

4 - 100 = -96 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Du finder ligningen

(2+z)2 + z2 = 102 , så

4 + z2 + 4z + z2 = 100              kvadratsætningen  a2 + b2 + 2ab = (a + b)2

2z2 + 4z + 4 = 100

2z2 + 4z + 4 - 100 = 100 - 100

2z2 + 4z - 96 = 0

Det må være forklaring nok :-)


Svar #8
04. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

kan det så godt passe at x = 3 og -11, da diskriminanten er positiv og giver derfor 2 løsninger? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Det er korrekt at andengradsligningen har to løsninger, men det er ikke korrekt at løsningerne er x = 3 og x = -11.

Prøv igen.


Skriv et svar til: 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.