Fysik

kinematik

04. oktober 2011 af psdaoc (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey sidder lige med denne opgave der giver mig en del problemer.

En bil køre ud af en lige landevej med hastigheden 23.6m/s til tiden t=0.00s passerer bilen et vejskilt. vejskiltet position er +100m(ifht. det benytted referencesystem)

 

idet bilen passerer vejskiltet, køre en traktor foran med et forspring på 250m. traktorens hastighed er 8.33m/s

 

1) beregn tidspunktet, hvor bilen passerer traktoren(tip: udnyt at de har samme position)

 

jeg kan ikke lige se hvordan jeg skal gribe den opgave an håber der er en der ka skære det ud i pap for mig, evt hvilken formel jeg kan/skal bruge

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2011 af peter lind

Brug x = v*t + x0 i et passende koordinatsystem, hvor v og x0 er forskellig for de 2 køretøjer. Når bilen passerer traktoren er deres x koordinat ens.


Svar #2
04. oktober 2011 af psdaoc (Slettet)

#1 , ik helt sikker på jeg forstår det du skriver, jeg kender jo ikke tiden det vil tage for dem at nå ud til punkt x, jeg ved hvor hurtigt de køre og hvor ders start punkt er men ik sikker på hvordan jeg kommer frem til det punkt hvor de er ens.

jeg er total noob til kinematik så håber du bæreover med mig og kan pensle det lidt mere ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af peter lind

t er en variabel tiden. Ved at sætte stedkoordinaten for de 2 køretøjer lig hinanden får du en ligning til at bestemme tiden hvor de passerer hinanden.


Svar #4
04. oktober 2011 af psdaoc (Slettet)

så hvis jeg forstår det : 23.6 * t + 100 = 8.33 * t + 350 og derfra så sige 8.33 + 350 - 23.6 - 100 = t ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2011 af peter lind

Det første er rigtig; men du løser ligningen forkert. Du skal samle alt med t på venstre side og alt andet på højre side. Du kan på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html hvad der er tilladt i ligninger, . Når du er så usikker på løsning af ligninger vil jeg anbefale, at du går meget langsom frem. Det kan formindske antal fejl ganske meget


Skriv et svar til: kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.