Matematik

bolde

04. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

2 bolde har en diameter på 12mm

Hvor meget fylder de to bolde?

Er det ikke 904,32mm?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

Nej...

 

Formlen for en kugles rumfang er:

  V = 4/3·π·r3

  V= Rumfang

  r= diameter divideret med 2 = radius

 

HUSK, at rumfang skrives sådan mm3.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har beregnet rumfanget af 1 bold med en diameter på 12mm .

Hvis hver bold har en diameter på 12mm, fylder 2 bolde så det dobbelte.


Svar #3
05. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

4/3*3,14*6mm^3*2=1808,64mm^3


Skriv et svar til: bolde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.