Matematik

Isolering af x

04. oktober 2011 af zquu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude!

Jeg sidder her med en opgave, hvor ligningsfunktionen er:

y= a*x+b

Jeg har nogle givne tal:

y= 4,2 ton

a = 0,0404

b = 1,468

altså kommer ligningen til at se således ud:

4,2 = 0,0404 * x + 1,468

 

hvordan søren isolerer jeg så x?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2011 af mathon

                                  x = (y-b)/a


Svar #2
04. oktober 2011 af zquu (Slettet)

men så får jeg 140,29, og hvis jeg så sætter det ind i ligningen, så giver det altså ikke 4,2? hvad er der gået galt? :S


Svar #3
04. oktober 2011 af zquu (Slettet)

ihh, nej! regnefejl :)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.