Matematik

Funktion bestemt af ligning

05. oktober 2011 af kiiliikii (Slettet)

Ligningen F(x,y) = y3 - xy + 1 = 0 bestemmer funktionen y(x).
Hvordan bestemmer man hvad den afledede funktion er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2011 af SuneChr

F(x,y)  =  y3 - xy + 1

Det er en funktion i to variable, som differentieres ved at differentiere med hensyn til x hvor y holdes konstant

og differentiere med hensyn til y hvor x holdes konstant.

d/dx F(x,y)  =   - y                 og                           d/dy F(x,y)  =  3y2 - x                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2011 af NejTilSvampe

kan man ikke bare isolere y og differentiere det udtryk du får?

 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Funktion bestemt af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.