Matematik

Eksponentiel sammenhæng

05. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Jeg har vedhæftet en opgave og ville høre om jeg kan få en til at hjælpe mig med opgave 2 (den er aller nederst). Jeg er ikke helt sikker på om det er temperaturen eller holdbarheden der indikerer henholdsvis x og y. Er der nogen der kan svare mig på det?

Jeg kan godt finde ud af at regne opgaverne, så det er ikke nødvendigt. Det er sådan set bare det spørgsmål jeg skal have besvaret. :)

Vedhæftet fil: MatematikB_aflevering4.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

At h(t) angiver "holdbarheden som funktion af temperaturen", betyder at temperaturen t er din variabel (du kalder den x), og h(t) er holdbarheden (du kalder den y).


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2011 af mathon

 

                     slet og ret

                                             h(t) = y = b·at

 


Svar #3
05. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Mange tak. Hvordan er det nu man gør på lommeregneren når der står en rod i kvadratroden, som der gør i formlen for a?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2011 af mathon

se


Svar #5
05. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Mange tak. Men det jeg mangler svar på nu er:

Hvordan gør man på lommeregneren når kvadratroden har en rod eller hvad det kaldes? Altså ligesom formlen til a i en eksponentiel sammenhæng har. Det er bare rent teknisk i forhold til lommeregneren jeg er lost.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2011 af mathon

 

               n√(a) = a1/n


Svar #7
05. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Jamen hvordan taster jeg det ind på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2011 af mathon

 

                    a^(1/n)


Svar #9
06. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Jamen det er jo a jeg skal regne ud.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2011 af mathon

 

                                 (y2/y1)^(1/(x2-x1))


Svar #11
06. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Det er eksponentiel sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. oktober 2011 af mathon

 

                   28/100 = a10

                   a = 0,280,1


Svar #13
06. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Deter som om folk ikke forstår hvad jeg spørger om. Jeg vil bare vide hvordan man taster det ind på lommeregneren!


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. oktober 2011 af mathon

                 

                   0.28^0.1


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. oktober 2011 af mathon

 

            Det er som om, det i det hele taget er særdeles vanskeligt at forstå, hvad du egentlig spørger om.

men
            ...blot du ikke aspirerer til interviewer  :-)
 

   


Svar #16
06. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Mange tak. Kan du også hjælpe med opgave b i opgave 2 (i den vedhæftede fil)?

 

Jeg skal finde temperaturen når holdbarheden er 50 døgn.

50=189,5•0,88^t

Hvordan skal jeg omformulere formlen for at finde t?


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. oktober 2011 af mathon

 

                      h(t) = 50 = 188,982237·0,880473t

                      0,880473t = 50/188,982237

                      log(0,880473)·t = log(50/188,982237)

                      t = log(50/188,982237) / log(0,880473)


Skriv et svar til: Eksponentiel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.