Matematik

Beregn fart i forhold til standselængde, mat b

05. oktober 2011 af mettespansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Standselængden y, målt i m, for en bil der kører med x kilometer i timen, kan under visse omstændigheder beregnes med formlen y = 0,25x+0,01x^2

Hvilken fart må bilen højst have hvis standselængden skal være 25 og 65 m?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Løs ligningerne y = 25 og y = 65 .

Der er så tale om andengradsligningerne

0,01x2 + 0,25x - 25 = 0 , og

0,01x2 + 0,25x - 65 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2011 af GameOverGoofy (Slettet)

Opskriv et af utrykkende:

 y= 0,01x2+0,25x => indsæt y = 25

25 = 0,01x2+0,25x omskriv og løs 2. gradsligningen:

0,01x2+0,25x-25 = 0 


Svar #3
05. oktober 2011 af mettespansk (Slettet)

Tusind tak. Skulle lige være helt sikker på at det var en 2. grads ligning! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2012 af pjevsKAT (Slettet)

Hey har det samme problem, Men så kommer der jo to svar ud af hver, fordi d er større end nul? Og vi skal jo kun bruge et svar - nemlig hvor mange km man højst skal køre? :)

Skriv et svar til: Beregn fart i forhold til standselængde, mat b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.