Kemi

Orbitaler og elektronkonfiguration

05. oktober 2011 af Korkproppen (Slettet)

1)

Antallet af orbitaler med kvantetallene n = 4 og l = 2 er:

a) 2

b) 3

c) 5

d) 10

e) et andet tal

Hvordan finder jeg ud af hvor mange orbitaler der er ud fra hovedkvantetallet, n, og orbitalkvantetallet, l?

Det jeg umiddelbart kan se er at l = 2, dvs. der er tale om en d-orbital.

 

2)

hvilken af disse elektronkonfigurationer er der flest valenselektroner?

a) [Kr]5s24d105p3

b) [Xe]6s24f145d106p2

c) [Ar]4s23d3

d) [Ne]3s23p4

Hvordan er det meningen at jeg skal kunne se det?

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2011 af zico06 (Slettet)

n skal være positivt og l skal være mindre end n. antallet er orbitaler er ml. ml kan være 2,1,0,-1 og -2. svaret er dermed c) 5


Svar #2
06. oktober 2011 af Korkproppen (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Hvis ml skal være -2,0 til +2, hvordan er svaret så 5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2011 af zico06 (Slettet)

der er 5, fordi ml kan antage 5 forskellige værdier 2, 1, 0, -1 og 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2012 af Saraah91 (Slettet)

hvad med spørgsmål 2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2012 af zico06 (Slettet)

ved spørgsmål 2 tæller du den første og den sidste, hvis du forstår hvad jeg mener.. a) ]5s2 og 5p3 = 5 VE osv.. Det er rimelig simpelt, når man forstår metoden :) 


Skriv et svar til: Orbitaler og elektronkonfiguration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.